Over mij

Wie ben ik?


Ik ben Louise Wigchert. In het bedrijfsleven werk ik momenteel als HR Adviseur en Register Casemanager Verzuim. Jarenlang had ik de grote wens om psychologie te gaan studeren, wat ik uiteindelijk gedaan heb en wat mij veel moois gebracht heeft. Nu combineer ik het werk als specialist in het bedrijfsleven met mijn eigen praktijk DroomArt.

Ik combineer twee werelden: leefstijl en therapie

  • Heb je al jarenlang dat gevecht met je gewicht?
  • Heb je al van alles en nog wat geprobeerd en komen die kilo’s die je net kwijt was er steeds weer aan?
  • En krijg je er zelfs nog rente bij qua kilo’s?
  • Weeg je meer dan ooit?

Je leefstijl, het lijkt zo eenvoudig. Elke dag eet je, drink je, maar beweeg, ontspan en slaap je bijvoorbeeld wel goed? Heb je een verslaving of weet je het gewoonweg niet meer. Wat het ook is, ik ben er om je te helpen! Aan mijn enthousiasme en motivatie zal het niet liggen, samen gaan we ervoor. Verder omschrijven mensen mij als praktisch, creatief, vindingrijk, motiverend en ook eerlijk.

Naast therapeut ben ik ook gewichtsconsulent en voedingsconsulent. Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten Nederland (BGN).

Naast de leefstijl en het gezonde gewicht ben ik ook thuis in de psychische aandoeningen uit de DSM 5 theorie en deze kan ik behandelen. Ik heb 43 technieken geleerd op mijn beroepsopleiding.

Mijn specialisaties naast leefstijl vind je op de pagina Specialisaties.

SOLK en psyche

Voeding en leefstijl is belangrijk. Wetenschappelijk is aangetoond dat het niet goed in je vel zitten lichamelijk ongemakken met zich mee kan brengen. Je lichaam geeft signalen af en als je die negeert loop je jezelf voorbij. Je leert bij mij je grenzen te stellen en vooral de dingen te doen waar je energie van krijgt.

Ik ben register Hypnotherapeut. Ik heb een studie Integrale psychosociale therapie en hypnotherapie afgerond en ik ben aangesloten bij de Nederlandse beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH).

Bestuursfunctie NBVH

Sinds 1 april 2020 ben ik bestuurslid bij de Nederlandse Vereniging voor Hypnotherapie. Ik blijf ambities hebben en dromen houden. Binnen de NBVH sta ik nieuwe leden bij (en waar behoefte is ben ik er ook voor andere leden). Ik wil meedenken over hoe iemand zijn praktijk verder kan laten groeien. Mijn tweede speerpunt is om Hypnotherapie meer bekendheid te geven in Nederland. Erkende Hypnotherapeuten zijn register therapeuten die voldoen aan strenge eisen en normen en een beroepsopleiding voltooid hebben. Daarnaast zijn er wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat hypnotherapie werkt.

En als ik niet aan het werk ben, wat dan?

Ik geniet van het opgroeien van mijn kinderen (twee jongens 6 en 10 jaar) en ik kan er zijn voor familie en vrienden en vooral voor mezelf. Ik heb mijn drukke fulltimebaan hiervoor opgezegd en er geen dag spijt van gehad. Ik ben gaan doen wat ik graag wilde. Ik kook graag, ik verzin de leukste en lekkerste recepten. Zelfs de kinderen eten voldoende groenten en geven complimenten dat het eten zo lekker is. Ooit ga ik mijn recepten uitgeven in een kookboek verwacht ik, tot die tijd deel ik ze met cliënten en eenieder die ze wil en kan gebruiken. Ik wandel graag en ik speel allerlei soorten trommels in een Braziliaanse percussieband genaamd Kabaal!

Louise 700x539

Mijn opleidingen

2016 - 2019

Integraal psychosociale therapie en hypnotherapie bij Academy Hypnos in Bussum

2018 - 2019

Gewichts- en voedingsconsulent bij Visiom Academy in Amersfoort

2012 - 2013

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) bij de Eerste Verdieping in Delft