Hypnotherapie

Wat is Hypnotherapie?

 
Hypnotherapie kun je vergelijken met trance, dagdromen. Voor iedereen is dit wel herkenbaar. Je rijdt in de auto op de snelweg en vraagt je af of je de afslag X al voorbij bent. Je was dus even in gedachten verzonken, in trance met een mooi woord.
 
Het doel van hypnotherapie is om het onbewuste bewust te maken, zodat problemen helder worden en kunnen worden opgelost of getransformeerd. Hypnotherapie laat iemand inzicht krijgen over zichzelf.

Het is een van de oudste vormen van psychotherapie waarmee door middel van trance contact gemaakt wordt met het onbewuste.

Trance is een diepe ontspanning en een veranderd bewustzijn, waarin wij contact kunnen maken met ons onbewuste. Doordat het denken (deels) wordt losgelaten, kunnen ervaringen worden opgedaan die komen uit onbewuste lagen van het bewustzijn.

Het onbewuste wordt ook als wijs deel gezien, hoe meer er wordt opgeruimd hoe wijzer dit deel wordt.

Praktijk Droomart 700x687

Praktijkruimte DroomArt

Eetverslaving

Ik had last van een verslaving en had al een traject doorgelopen bij een psycholoog een aantal jaren terug. Bij Louise heb ik hypnotherapie ondergaan en na 6 sessies was ik van mijn verslaving af.

Ik heb ook weer een gezonde relatie met eten, het beheerst niet meer mijn hele dag of leven. Ik ben veel afgevallen en zit goed in mijn vel. Ik ben er blij mee en dat vertel ik graag door.

Christel

NBVH_logo_keurmerk-300x175